Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2018 16:47 - Всички ни лекуват, аптеки фирми- лекарства предлагат, а пари за тях- не дават
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2098 Коментари: 8 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ето ново предложение: черния кимион – растение от Изтока, за което се твърди, че лекува всички болести? Идва от Югозападна Азия, Средиземноморието и Африка.

Въпреки че е сравнително непознат у нас, по света черният кимион се използва като подправка и лекарство от хиляди години. Ароматните му семена съдържат биологично активни съставки, които имат положително действие при високо кръвно налягане, висок холестерол, артрит, астма и др.

Особено голям интерес представлява способността на черния кимион да противодейства на различни патогени. Установено е, че той проявява силна противогъбична активност, включително срещу Candida albicans, чийто свръхрастеж води до кандидоза. Много изследвания показват, че е ефективен дори срещу т. нар. мултирезистентни бактерии, устойчиви на почти всички антибиотици.

Днес маслото, извличано от семената на черния кимион, е една от най-търсените хранителни добавки в Европа и САЩ.

Ето някои от приложенията на маслото от семена на черен кимион.

Естествена защита срещу инфекции. Маслото от семена на черен кимион проявява естествена активност срещу редица мултирезистентни бактерии, включително Staphylococcus aureus (MRSA). Супермикробът MRSA е силно устойчив към антибиотици. 

Спомага за поддържане на имунната защита. Може да се приема профилактично през зимния сезон, с цел засилване на имунната система. Допринася за понижаване на температурата и облекчаване на болките. Съдейства за по-бързото възстановяване на организма при настинки и грип, и благоприятства тонуса и жизнеността.

Подпомага здравето на черния дроб. Маслото от семена на черен кимион подкрепя възстановяването, когато функциите на черния дроб са нарушени заради прием на лекарства, алкохол или заболявания.

Съдейства за облекчаване на симптомите при диабет. Според изследване, публикувано в Journal of Endocrinology and Metabolism, маслото от черен кимион допринася за частичното регенериране на панкреатичните бета-клетки, повишаване серумните концентрации на инсулина и понижаване на серумната глюкоза. Интересен факт е, че маслото от семена на черен кимион е едно от малкото естествени средства, които облекчават симптомите както при диабет тип 1, така и при диабет тип 2.

Защитава кожата при екзема. Някои проучвания показват, че маслото от семена на черен кимион допринася за намаляване тежестта на екземата на ръцете, без да причинява алергични реакции.

Успокоява скалпа и може да се използва при косопад. Тъй като е добър източник на нигелон (естествен антихистамин), маслото от семена на черен кимион се препоръчва при косопад, причинен от андрогенна алопеция или алопеция ареата. Благодарение на антиоксидантните си, антибактериални и противовъзпалителни свойства, спомага за възстановяване състоянието на скалпа при пърхот, сухота и сърбежи.

Маслото от семена на черен кимион на Nature’s Way - 100% органик и с екстра качество! Продуктът на Nature’s Way съдържа студено пресовано, нерафинирано масло от семена на органик черен кимион (Nigella sativa). То е отличен източник на тимохинон (0,6%) и има силна антиоксидантна активност. Течната форма, в която се предлага осигурява висока степен на усвояване и ползи за организма.

Продуктът Черен кимион масло НЕ съдържа изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, глутен, млечни продукти, сол, захар, соя, пшеница, дрожди. Подходящо за вегани/вегетарианци! Прием: по 1 ч.л./5 ml 1- 2 пъти дневно.

Nature’s Way е американска компания с 50-годишен опит и традиции в индустрията на хранителните и диетични добавки. Билковите продукти на Nature’s Way са над 200 на брой и съдържат екстракти от култивирани растения, които не са имали досег със замърсяване. Официален вносител за България: Ревита ЕООД.




Гласувай:
12



1. radostinalassa - Черният кимион е лекарството на пророка
18.09.2018 17:06
Убива паразитите и арабите го ядат всеки ден с мед.
цитирай
2. kvg55 - zaw12929,
18.09.2018 18:41
България има дълбоки традиции в билковата медицина, които не използва пълноценно и рационално.
цитирай
3. radostinalassa - Всеки, който има разум и вижда, че...
19.09.2018 16:19
лекарите искат да го лекуват до края на живота му, трябва да помисли защо е така. Не подпомагат ли те продажбата на лекарства и да се обърне към народната медицина. Тя не вреди и е далеч по - евтина. Лекува рак, а не го предизвиква като валсартан и пр. отрови.
цитирай
4. zaw12929 - Всяка нация си има традиции, които го лекуват
19.09.2018 18:20
radostinalassa написа:
Убива паразитите и арабите го ядат всеки ден с мед.

цитирай
5. radostinalassa - Така е
19.09.2018 18:30
Ние май нямаме черен кимион, но си имаме сладък и горчив пелин, змийско мляко, глухарче, орехи .
цитирай
6. nedovolen - медицина=мед+цинк
20.09.2018 06:04
Китайците си имат жен шен, ние си имаме чесън. И те, и ние си имаме и много други работи.
Растенията са полезни и лекуват основно местното население /французите примерно не купуват нищо, което е на повече от 150км от дома/.
Ако човек е наблюдателен, ще забележи, че при заселване на друго място, след някоя година в градината му се появяват нови "плевели". Именно те са дошли да му помогнат при болежки. Не отричам, но няма защо да ходи да търси примерно черния кимион.
В растенията, растящи в екологично чист район без химия, Създателя е заложил способността да лекуват всички болести, даже и рак. Особено зелените /не узрелите/.

Ще стане длъжко, но един случай в Русия. Болен безнадеждно за медицината от /не помня какъв/ рак. Изписали го да доживее дните си при близките в тайгата. Ходил до лекар да му извади едното око от непоносими болки. Разхождал се по поляните и изведнъж глас го попитал помни ли като малък с какво е хранил животните. Сетил се за репея, ботрак, има и още имена. И започнал да му яде листата. Няколко месеца. Отишъл на контролен преглед. Докторите се учудили - от рака няма и помен. Продължил да ги яде. Приготвял си и за зимата. Една сутрин го погледнало в огледалото ново око. Невероятен случай. И докторите и милиционерите не знаели кокво да правят. Трябвало да му изкарат пак нов паспорт.
цитирай
7. radostinalassa - Тайгата също лекува
20.09.2018 20:10
Ако беше ял репей в града, щеше по - бавно да прогледне.
цитирай
8. radostinalassa - Чесън си имаме
20.09.2018 22:06
Но как се гълта 1 чаша нарязан чесън ? По - добре е да се лекуваме с пелин, органичен йод и смлян карамфил. И ест. настойка от коприва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14208203
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031