Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2016 14:21 - Желатин при ставни болки. При косопад. При варикоза (разширени вени). При гастрит и язва. При диабет. Панкреатит. При подагра.
Автор: 1agroes2bg Категория: Бизнес   
Прочетен: 946 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.12.2016 14:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  При артрит, артроза и остеоартроза.

При артрит, артроза и остеопороза може да опитате и следния лек – пакетче желатин, разтворено в половин кофичка кисело мляко. Приемайте лека два пъти на ден. Не е задължително приемът да се осъществява на гладен стомах. Правете това в продължение на месец. Ако желаете курсът може да бъде удължен още два месеца, като постепенно намалите приемите до един на ден, както и количеството желатин на половин пакетче.

Важно в този случай е да се снабдите с костен желатин. Този, който се продава в магазините, обикновено е синтетичен. Истински костен желатин може да откриете в аптеките или да се снабдите с него от цех за винопроизводство.

При ревматизъм.

При ревматизъм алтернатива за лечение е приемът предварително накиснат в половин чаша вода желатин ( една лъжица). Това се прави вечерта, а желатиновата напитка се приема сутринта, като към нея се добавя малко количество топла вода и лъжичка мед. Приема се по в продължение на десет дни, след което се прави десетдневна пауза. Правят се общо три такива курса.

Паралелно с вътрешния прием, прилагайте желатина и външно. Всяка вечер правете желатинов компрес, който оставяйте върху болното място до сутринта. В намокрена с вода марля, поставете по средата лъжичка желатин. Поставете върху мястото, където болката се усеща най-силно. Отгоре поставете найлон и вълнен шал. Външното приложение на способа е възможно да се прилага дори и в дните, когато желатинът не се приема вътрешно.

Маска за лице при черни точки.


Желатинът спомага за отлепянето на маската от лицето след нейното засъхване. Тя е перфектният заместител на познатите лентички за премахване на комедони. Този напълно естествен и безвреден метод е алтернатива за премахване на комедоните без химия.
Маска за лице с желатин е сигурен метод за премахване на черни точки. Приготвя се от равни количества желатин и прясно мляко – по една лъжица. Специфичното за тази маска е, че се нанася единствено върху участъците, поразени от досадните комедони.

Маската е добре да се нанесе с четка за грим, а отлепването й да се осъществи 15 минути след това.

С активен въглен.

С активен въглен желиращият агент се комбинира добре като маска за лице, която ще Ви избави мигновено от неприятните черни точки. Желателно е преди да я приложите да направите парна баня на лицето. Парата и топлината отварят порите и спомагат за проникването на полезните съставки на тази маска в кожата на лицето. Само след 15 минути ще имате чисто като порцелан лице, без черни точки и несъвършенства.

За направата на дози домашен лек използвайте половин лъжичка желатин, половин таблетка активен въглен и лъжичка топло мляко или вода. Разторете сухите съставки в течността и след като получената смес придобие поносима температура нанесете я върху брадичката носа и челото – така наречената Т зона, която най-често е атакува от неприятните черни точки.

След петнадесет минути е възможно маската да бъде отлепена. Отстранете я внимателно и наплискайте лицето си с вода, след което го намажете с овлажняващ крем.

Против бръчки.

С невероятния желатин е възможно да приготвите и маска против бръчки. Ще Ви запознаем с чудотворната маска на София Лорен, благодарение на която тя изглежда блестящо. За приготвянето на удивителния еликсир са необходими следни съставки – желатин (една лъжица), мед (същото количество), сметана (сто грама) и глицерин (една малка лъжичка).

Желиращият компонент се прибавя към сметаната и се изчаква набъбването на сместа в хладилник за четвърт денонощие. Преди прибавянето на останалите съставки сместа се подгрява върху съд с вода и се добавятдругите компоненти. Кремообразната маса  нанесете върху лицето си и я отстранете след 25 минути с помощта на мека салфетка, напоена с топло мляко. Остатъците по кожата отмийте със студена вода.

Приготвената смес се съхранява на хладно за срок от една седмица. Възможно е да се нанася върху лицето по два пъти на ден и честото и приложение не нанася вреда на кожата и не би довело до привикване.

Сутрешното нанасяне е препоръчително да става след сън и е най-добре кремообразната маса да бъде студена, за да подейства тонизиращо на кожата. Преди лягане се нанася затоплената маска (в микровълновата или на водна баня). Топлината подпомага по-пълноценното усвояване на полезните съставки от кожата.

За отслабване.

Магическият желатин се е използва и като средство за отслабване. Известно е, че той насърчава производството на хормона , отговорен за активния метаболизъм и растежа на клетките.

Ако желаете да включите продукта като помощно средство в режима за отслабване, може да го направите, приемайки преди лягане лъжица от желиращия компонент, разтворен в чаша топъл чай. Това ще засили метаболитната активност и ще подпомогне за бързата загуба на излишните килограми.

Рецепта при безсъние.

Невероятният желатин е лек и при безсъние. Въпреки, че това негово свойство е позабравено в последните десетилетия, когато все по-вече се говори за успокояващи медикаменти, безспорни са ползите на желиращия компонент и при този проблем.

Това свое невероятно свойство продуктът дължи на аминокиселината глицин, за която е известно, че притежава мощен успокояващ ефект. Просто изпийте преди лягане съдържанието на малко пакетче желатин, разтворено в чаша топла вода. Ще останете изненадани от бързия ефект на този лек.

Маска за коса: рецепта и действие.

За направата на маска за коса с желатин не се изискват много усилия, а резултатите са впечатляващи. Желиращият агент обгръща косъма със защитен слой, придавайки му допълнителна плътност, здравина и блясък.

За приготвянето на маската се смесват две разбити яйца с предварително разтворен в малко топла вода желатин (една лъжица). Получава се смес с кремообразна консистенция, чието нанасяне е лесно. Престоява върху косата 45 мин, след което се отмива.

За мека и копринената на допир коса смесете един жълтък с пакетче желатин и няколко лъжици от шампоана. Задръжте я върху косата половин час преди да отмиете.


По-лесен вариант е приложението на лечебната смес с желатин върху измита коса, защото дългото чакане преди отмиване се избягва. Супена лъжица с желиращия агент разтворете в чаша вода и прибавете лъжица оцет.

Разнесете равномерно върху цялата коса и изчакайте пет минути преди да отмиете единствено с вода, без измивен продукт. Косата Ви ще изглежда по-плътна и бляскава след тези процедури.

За придаване обем на косата просто прибавете лъжица желатин към шампоана си и разклащайте енергично бутилката преди всяка употреба.

При косопад.

Ако Ви измъчва косопад също може да разчитате на желатина. Освен с гореспоменатите рецепти този проблем се третира и по още няколко начина с помощта на коментирания продукт.

Паралелно приемайте вътрешно и лъжица от желиращия агент, разтворен в кисело мляко за най-малко два месеца.

При варикоза (разширени вени).

Желатинът е известен и със свойствата си да подсилва капилярните стени и тяхната плътност, което го прави един от най-подходящите лекове при неприятнитеразширени вени (варикоза). Препоръчва се приемът му от пациенти с този проблем. Според някои специалисте той не би помогнал при тежки случаи на варикоза. По лъжичка от него може да разтворите в кисело мляко, чай или вода и да приемате по някои от гореописаните методи.

Също така добре действат и компресите с желатин, с чиято методика на изпълнение Ви запознахме в началото на текста.

За спиране на косопада и осигуряване на по-бърз растеж на косата опитайте и следната маска – желатин (една лъжица, разтворена в чаша вода), яйце (един брой), горчица и къна – по една лъжичка. Всичко това се смесва, след което се нанася върху цялата коса, където е необходимо да остане половин час преди да се отмие.

При косопад е препоръчителен е вътрешен прием на желиращия агент. За срок от осем седмици приемайте по лъжица от желиращото вещество, разтворено в кисело мляко. След две седмици косопадът намалява значително.

При гастрит и язва.

При гастрит и язва не се лишавайте от храни, приготвени с желатин. Напротив, приготвянето на рибата и месото с него е задължително. Аминокиселините, съдържащи се в него, успокояват стомашните дразнения. Освен това този продукт действа и регулиращо по отношение дейността на тракта.

При диабет.

При диабет е установено положителното въздействие на желатина върху синтеза на инсулин и усвояването на глюкозата. Пациентите с тази диагноза трябва да включат продукта в менюто си. За регулиране нивата на кръвната захар се препоръчва и прием на една лъжичка дневно на желиращия компонент, разтворен в топъл чай.

Панкреатит.

Едно от противопоказанията за прием на желатин е именно за пациентите с панкреатит. Той може да бъде включен в менюто най-рано три месеца след заглъхване на острата симптоматика и това трябва да става постепенно с малки количества от желиращия компонент, разтворен във вода. Количеството постепенно се увеличава в случай, че не е на лице обостряне на симптоматиката.

При подагра.

За пациентите с подагра съществува противопоказание за прием на желатин и  необходимо той да се избягва от тях.

Решаващ фактор за увенчаване лечението на заболяването с успех е изключването от менюто на желатина във всичките му форми. Не се разрешава и консумацията на бульони от животински кости и месо.

При бременност.

Желиращото вещество е безопасно за прием по време на бременност. През този период употребата му е силно препоръчителна поради куп причини.

Освен за здравината на костите, която през този период е поставена на изпитание, той е отлично превантивно средство и против стрии, тъй като стимулира производството на колаген и засилва връзките в съединителната тъкан.

Агар-агар от водорасли.

Растителната алтернатива на животинския желатин е агар-агар, който се приготвя от дехидратирани водорасли – Гелидиум (Gelidium). Това го прави изключително подходящо средство за употреба от вегетарианци и хора с религиозни убеждения, които се въздържат от консумацията на продукти, приготвени от животински кости.

Растителният вариант в пъти превишава желиращите свойства на познатия ни желатин. За превръщането на половин литър вода в желе са необходими едва два грама агар-агар.

По отношението на приложението му за лечебни цели отличително е свойството му да понижава холестерола. Освен това се бори с констипацията, действа пречистващо и стимулира дейността на тракта.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1agroes2bg
Категория: Бизнес
Прочетен: 136657
Постинги: 157
Коментари: 12
Гласове: 23
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930