Начин на приготвяне: Нарежете филето на парчета, овкусете с лимонов сок и ароматните подправки и оставете да престои 10-15 минути, за да поеме добре аромата. Загрейте грил тиган или тефлонов тиган и поставете рибата – най-напред се изпича откъм страната с кожата, за да пусне собствената си мазнина и след няколко минути обърнете и от другата страна. Поднесете ароматната риба с печени картофи и чаша изстудено бяло вино.
Следващата рецепта е за сьомгова пъстърва на грил.
Необходими продукти: сьомгова пъстърва (колкото броя са необходими), 1-2 лимон, няколко стръка пресен чесън, копър, черен пипер, сол, зехтин.
Начин на приготвяне: Почистете и подсушете рибата и остър нож направете напречни разрези от двете страни. Поръсете с пресен лимонов сок и много малко зехтин. Осолете и поръсете с черен пипер. Поставете в коремната кухина на рибите по няколко резена лимон, пресен копър и част от нарязания пресен чесън.
Допълнително поръсете с малко копър и настъргана кора лимон. Покрийте ги с фолио за свежо съхранение и оставете да престоят няколко часа в хладилник, за да поемат добре от свежите аромати. Изпечете във фурна или на скара.