Постинг
02.11.2016 09:28 -
Арабски сладкиш с грис
- грис - 2 ч.ч.
- масло - 125 г краве
- кисело мляко - 2 кофички
- сода - 2 ч.л. бикарбонат
- ванилия - 2 пакетчета
- вода - 2 ч.ч., за сиропа
- захар - 300 г, за сиропа
- сметана - сладка, за гарниране
- канела - за поръсване
- Грисът се запържва леко в стопеното масло. Прибавят се разбитото със содата мляко и ванилията.
Всичко се разбърква и се изсипва в намаслена тавичка. Печете се в умерена фурна до златисто.
Изстиналия сладкиш се полива със сироп, сварен от 2 ч.ч. вода и 300 г захар. Поднесете сладкиша, гарниран с розичка сметана и поръсен с канела.
Няма коментари