Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2016 13:58 - Унгарски гулаш с телешко месо
Автор: 1agroes2bg Категория: Бизнес   
Прочетен: 539 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ПРОДУКТИ  

500 г телешко месо от плешката
500 г бял лук
500 г картофи
2 моркова
1 зелена чушка
1 червена чушка
3-4 скилидки чесън
1 люта чушка
600 мл телешки или зеленчуков бульон
1 ч.л. сладък червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. кимион
100 мл бяло вино
Дафинов лист
2 стръка пресен лук
Парченце масло
Магданоз
Зехтин
Черен пипер
Сол

Начин на приготвяне

Загрейте 4-5 с.л. зехтин и малко парченце масло и запържете нарязания на едри полумесеци лук, докато стане прозрачен и започне да се карамелизира. Сложете нарязаното на кубчета месо и запържете, за да хване леко златиста коричка.

Налейте бульон, колкото да покрие продуктите и намалете котлона. Периодично разбърквайте и доливайте от бульона.

Варете около час и 15 минути и добавете лютия и сладкия пипер, нарязаната на дребно люта чушка, нарязания на филийки чесън, морковите - на колелца, и нарязаните на едри парчета картофи. Налейте останалия бульон и сложете дафиновия лист.

Захлупете и увеличете котлона. Варете около 30 минути, или докато картофите се сварят, подправете със сол и черен пипер, налейте виното и сложете малко ситно нарязани пера зелен лук и магданоз.

Оставете още 5 минути без капак, за да се изпари малко от виното. Поднесете с 1-2 с.л. готварска сметана и ситно нарязан магданоз и пресен лук.
http://www.webcafe.bg/id_1892005770
 






Гласувай:
2
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1agroes2bg
Категория: Бизнес
Прочетен: 43278
Постинги: 148
Коментари: 12
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930