Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2016 16:01 - Как да не остана излъган при търсене на работа в Германия
Автор: 1agroes2bg Категория: Бизнес   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
0



 Съществуват много начини за намиране на работа в Германия. Сред тях обаче максимално най-удачният си остава търсенето посредством фирма посредник.

С отварянето на границите на територията на ЕС за всички граждани от държавите членки, а и конкретно с отпадането на ред ограничения за българите за постъпване на работа, все повече и повече подобни фирми се появяват на хоризонта. Някои са изцяло български и оперират на територията на страната, други имат клонове за подкрепа на родните емигранти и в по-големите немски градове,а трети дори са изцяло базирани в Германия – било то с български, или немски шефове.

При всички случаи обаче възможността да бъдете измамени никога не отпада. Нещо повече - ако сте се спрели на българска фирма посредник за намиране на работа, шансът да попаднете на измамници става още по-голям. Ние обаче ви подготвихме няколко практически и доста ефикасни съвета, които да следвате, за да избегнете подобни недоразумения и да си подберете надеждна фирма посредник, която да ви е от полза, а не в по-голяма тежест в изграждането на вашия нов живот и професионален път на територията на Германия.

Какво задължително трябва да включва един пакет от посреднически услуги на подобна фирма в помощ за търсене на работа в Германия:

  • информация и консултации за търсещите работа в Германия по всякакви въпроси;

  • психологическо помощ на търсещите работа на немска територия;

  • насоки и упътвания за подходящи програми,езикови или професионални обучения, а също така и за реални работни места. Тук имаме предвид, че фирмата посредник трябва да има екип от специалисти, които не само че ще ви запознаят с предлаганото на пазара на труда в Германия, но и ще ви упътят кое би било добре за вас.

насоки за събиране на документи

Кога една фирма посредник трябва да ни прозвучи по-скоро като подозрителна, отколкото като надеждна ?

  • изцяло безплатни услуги – никой не работи за без пари, особено в България, и ако някой ви каже, че ще ви свърши цялата работа безплатно, не се учудвайте, ако след като пристигнете в Германия, нямате нито уредено работна позиция, нито жилище.

  • Фрапиращи статистически данни за брой вече наети на работа в Германия българи на фона на малък стаж на фирмата. Нелогично ще е една фирма на 1 година да е изпратила над 2000 българи в Германия и всички да са доволни от получените услуги, нали?

  • Липса на разрешително за практикуване на дейността. Вашата фирма посредник за работа в Германия задължително трябва да има разрешение от Министерството на труда и социалната политика, а също така и специален документ от Агенцията по заетостта.

  • Липса на сключен договор. Запомнете, че освен с вас, фирмата посредник за намиране на работа в Германия задължително трябва да има сключен договор и с работодателя, който ще ви осигури работната позиция. Вторият договор върви в пакет със задължителна регистрация в Агенцията по заетостта в България.

Последно, но не по важност, винаги проучете фирмата посредник, преди да и се доверите. Използвайте интернет и форумите за събиране на мнения, както и публичния регистър на Изпълнителната агенция Главна инспекция по труда, в която фирмата също трябва да има официална регистрация.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1agroes2bg
Категория: Бизнес
Прочетен: 136772
Постинги: 157
Коментари: 12
Гласове: 23
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930